Een zeer uitgebreide agility - behendigheid set die veel trainingsmogelijkheden biedt
Alle onderdelen zijn ook los te verkrijgen maar deze set is 10% voordeliger dan dat je deze los bestelt!
Agility-fans opgelet met deze complete set kun je je eigen agility parcours maken. Agility versterkt de band met de hond en schept vertrouwen tussen hond en baas.
De Agility set bestaat uit:
- Agility Horde: tot circa 1 meter, in hoogte verstelbare horde voor springoefeningen. Breedte van ca. 1,20 meter. Bestaat uit 2x rubberen voet, 2x stok 80 cm rood, 1x horden systeem voor stok (set van 2), 1x stok 120 cm groen.
- 12-delige agility slalom set: de meest veeleisende fitness oefening voor je hond, de hond moet zigzaggend tussen de stokken door lopen. Bestaat uit 6x stok 100 cm, 3x geel, 3x blauw, 6x buigzame houder met pin.
- Agility springring Ø 70 cm: in hoogte verstelbare springring zeer geschikt voor springoefeningen. Bestaat uit 2x multifunctionele voet (te verzwaren met water of zand), 2x stok 100 cm blauw, 2x clip, 1x hoepel 70 cm geel.
- Agility tunnel Ø 60 cm, lengte 1 meter: De hondentunnel is gemaakt van stevig pvc (zeildoek) in kleur blauw.
Liever een andere kleur stok of hoepel? Geef dit dan aan tijdens het afrekenen in het veld opmerkingen.
Let op de volgende zaken:
- Zorg dat de spieren van de hond voor de training altijd opgewarmd zijn, door bijvoorbeeld een lichte looptraining of apporteer oefeningen.
- Begin altijd met de hindernis op de laagste stand en let op dat de riem de hond niet kan hinderen en niet strak komt te staan. Een onaangelijnde hond heeft de meeste bewegingsvrijheid, los werken is daarom het prettigst.
- Gezondheid: is de hond fysiek in staat om te springen? Een hond die niet (graag) wil springen kan een (onzichtbare) lichamelijke beperking hebben. Let op dat je als handler de hond niet in de weg loopt als de hond gaat springen, blijf zelf zoveel mogelijk aan de zijkant van de sprong. Iedere hond leert op zijn eigen manier. Geef de hond hiervoor de tijd. Soms werkt het goed de hond over de sprong heen te roepen, soms kan het helpen een keer voor de hond uit of met hem mee over de sprong te springen. Dwing een hond nooit tot springen!
- Voor het ontwikkelen van een goede sprongtechniek is het belangrijk dat de hond voldoende ruimte krijgt voor een goede afzet en landing. Leer de hond over het midden van de hindernis te springen. Opbouwen: begin rustig en voer de moeilijkheidsgraad langzaam op. Voeg het signaal ‘hoog’ pas toe als de hond het springen beheerst en springt op de gewenste wijze, en geef het signaal dan in eerste instantie op het moment dat de hond springt.
- Jonge opgroeiende honden mogen pas gaan trainen na overleg met de dierenarts om groeistoornissen en schade aan de gezondheid te voorkomen.
LET OP! Het gaat niet om de hoogte, leer de hond eerst om goed te springen en te ‘rekenen’ hoe hij bij zijn sprong uit moet komen. De sprong is niet het doel, maar een middel om beter met je hond te leren samenwerken.